Meny Lukk

Affiliate markedsføring

Hvordan virker affiliate markedsføring

Hvordan virker affiliate markedsføring?

Affiliate markedsføring er ganske kort og greit prosessen med å fremme andres produkter eller tjenester mot provisjon på salgene. Dersom du for eksempel driver en blogg om finans, så kan du peke affiliate lenker mot banker. Lenkene integreres enten naturlig i teksten, eller vises frem som annonser for eksempel.

Dersom dine lesere velger å klikke på lenkene, og deretter tar opp et lån, så vil du motta en provisjon for salget. Affiliate markedsføring er dermed en flott måte å tjene penger på nett for de som har nettsider med høy trafikk. Men hvordan fungerer egentlig dette i praksis?

     Affiliate markedsføring baserer seg på et samarbeid som fremmer salg.

Dette er «magien» bak en affiliate lenke

En affiliate lenke ligner på overflaten en helt vanlig lenke. Kodet inn er derimot det faktum at den besøkende til for eksempel en lånetilbyder vil kunne spores tilbake til din nettside. Du får nemlig en helt unik affiliate lenke som er relatert til ditt nettsted.

Det er dessuten slik at den besøkende ikke trenger å kjøpe noe rett etter de har klikket på din lenke. Et vanlig scenario tilsier at leseren på din blogg klikker på affiliate lenken, ser på produktene eller tjenesten, og deretter enten kjøper eller forlater siden naturligvis.

Mange av de som forlater gjør derimot det fordi de ikke har bestemt seg enda, eller kanskje fordi de ikke har kortinformasjon tilgjengelig. Allikevel skal selvfølgelig salget attribueres deg når de kommer tilbake 1 time senere. Faktisk varer verdien av en affiliate lenke ofte i opptil 30 dager.

Affiliate markedsføring og nettverk

Du kan ganske enkelt oppsøke en nettbutikk og spørre om en affiliate avtale direkte. Allikevel vil en enkelt affiliate partner mest sannsynlig ikke by på så mye profitt. Et mye bedre alternativ er å velge et affiliate nettverk.

Skal du lykkes innen affiliate markedsføring, så er sjansene store for at du må registrere deg hos en av disse. Dette gjør at du kan få tilbud på affiliate programmer hos en rekke nettbutikker. Disse avtalene er allerede forhandlet frem.

Når du tjener penger på affiliate markedsføring her, så vil affiliate programmet som en mellommann ta prosentandeler. Allikevel vil dette være en praktisk og enkel tilgang på en rekke forskjellige muligheter, og dette anbefales på det sterkest.

På sluttet av måneden får du da ganske enkelt en stor betaling fra nettverket, fremfor mange små fra dine utallige affiliate partnere. Dette er rett og slett en mye mer gunstig måte å gjøre det på, og dessuten forhandler affiliate nettverk ofte frem gode avtaler.

     Et nettverk sikrer deg en enkelt utbetaling, fremfor mange individuelle.

Affiliate markedsføring venter på deg!

Innenfor en rekke bransjer er det å starte opp en bedrift vanskelig. Affiliate markedsføring er på ingen måte enkelt. Velger du reise, casino, eller forbrukslån, så kan konkurransen føles nærmest umenneskelig.

Er du i stedet interessert i å tjene penger på affiliate markedsføring noe enklere og uten massive investeringer, så kan du finne en liten nisje. Kanskje er det nesten ingen som selger akvarium gjennom affiliate lenker?

Uansett hvem du er, om du innehar en blogg eller side med god autoritet, så kan affiliate markedsføring være en god inntektskilde for deg!